AtšifrējaKristīne LFK
Atšifrējums

ke peskīri jāgako štetos. Biļļa pir do brīža jandža kašta vaše jāg te paņing vašo keraiben. Bimbaros beščapes telle ke jāg te uže ni lav narakirdža tugatir so sig jāla mērel. Billa keradža haben, čhakirdža pe čhār parni (h)cerha začhudža opral haben te kherla Bimbaros mehal, je jov mukša telle šero te mislav. Biļļa halija so Bimbarosa kana nāni mišto, vašo dova so jov sajek isis Biļļasa lačo te pe šo svako lav, lake, jov otrakirlas, vašo dova Biļļa ušča te gija ko Bimbaros te glaščindoi les bučela lestir: phen mange mīro milo Bimbaro so tuke dasav isi po dži

*

kuras vietas. Bille par to laiku, kamēr Bimbars nebij pie uguns kuras vietas, bija atnesuse udeni priekš ēst vārišānas un ari sagadajusi malku priekš uguns kuršānas jo uguns kuramaji bij jau gan drīz jau izbeigušies. Ir ari jaatmin ka agrakā laikā čigānam, nedrīkstēja uguns kurā, uguns izdzist, un ja tas ta notiktu ka uguns būtu izbeidzis dekgt [degt], tas bija visļaunāka zīme. Bille pasteidzas jo drīzak sagatavot Bimbaram mielastu jo viņa zināja ka viņam gribas ēst. Bille paklāja uz zaļās zāles baltu autu un uzlika Bimbaram sagatavotu gardo mielastu un aicināja viņas klāt pie maltītes. Bet Bimbars nokāris galvu nesacija