0828-Rigas-skolotaju-instituts-02-0032
AtšifrējaPaula_Ozolina
Labots2020-11-21 20:59:53
AtšifrējumsVārdi laima, slimību un sāpju novēršanai. /Iz veca raksta/. Uzrakst. Jānis Austrums Krapē.
1. Kad kāds ļaunu padarījis.

1898

|. Atšķiries tu, nešķīstais gars! Dievs augstais, māc tu man palīga! Amen. Amen. Amen. Mūsu tēvs debesīs, svētīts lai top tavs vārds. Atšķiries tu, nešķīstais gars! Dievs, Svētais gars, stāvi tu man klāt! Amen, Amen, Amen.

1899

||. Mūsu tēvs debesīs. Lai tev pašam notiek, kā tu man esi gribējis darīt! Mūsu tēvs debesīs. /jārunā 5-reiz/ Ļaunas neslavas būs mest tekoša avota ūdenī un sacīt, kā augšā otrs cipars rāda. Mūsu tēvs debesīs - ir jārunā.

1900

2. Sāpju atjemšanai.
Asins vārdā, Jezus vārdā, dzelžu vārdā cieta cīnīšana. Tu vārdi uz iekšu, to F. N. D. A. Trīs reizes, ja, ja, ja.

1901

Kablaš, kablaš, kur tu teci? Tev pieder meži, puri - mums tā Marijas zemīte. Tev būs no cilvēka pakrēšļa bīties un no lopu pakrēšļa bīties! Cik debesīs zvaigžņu, tik jūrā smilšu - tie visi tavi grēki. Amen. Mūsu tēvs debesīs. Jezus Kristus, man par palīgu teci! Tev pieder puri, meži - man spoža saulīte. Marijas zemite. Tev būs kaunēties no cilvēka pakrēšļa un no lopu pakrēšļa! Tev bij ass dzelons, man divdeviņi zobeni no Dieva tēva žēlastības. Vairāk nekā nabaga grēcinieka bīšanās

1901a

/krūtis, slota, aliņa/ Mēnesis, zvaigznes, kur tu teci - noskata ragana, kur tu esi pliku, sieri, tas vairāk grēku, nekā smilkšu jūrmalā. Akmiņa čupa, lopotais deguna lauzējs, ūdens jūŗa, lāšotais smilšu kalnu dragātājs un ir Dieva tēva žēlastība vairāk, nekā grēcinieka lūgšana.

1902

4. Zagļa atlaišana.
Ak, ak, cilvēks! Kad es tev uzsaucu, tad trīs asins pilieni ņemu nost: to vienu no tava plauksta, to otru no tavas mēles, to trešo no tavas sirds. Nostāvi tu iekš tādām rokām - bij otra no taviem pinukliem - iekš tā vārda: Dieva tā
KolekcijaRīgas Skolotāju institūta vākums