Ak151-Eduarda-Smurga-atminas-01-0004
AtšifrējaSantuco
18. Papagaila atriebiba cara slepkavam
19. Knazienes Jurupovas paroc par Rasputina filmu

Pasaules karš.
Ievadam.
1914. gada 28. junija Boznijas galvas pilsetā Zarajeva, krita no zerbu patriota studenta Principa izsautas lodem Austro - Ungarijas Trona mantinieks Francis Ferdinands abi ar savu kundzi. Caur šo atentatu aizdegas Eiropas lielvalstju starpa, jau agraki sagatavotie municijas un pulvera krajumi, caur ko izcelas pasaules karš.
1914. gada 1. augusta Vacija pasludinaja karu Krievijai. 3. augusta tam sekoja Vacijas kara pieteiksana Francijai. 4. augusta Anglija nesanemdama no Vacijas atbildi, uz savu pieprasijumu par Belgijas neaizkaramibu [neaizskaramību], uzskatija sevi par kara stavokli ar Vaciju. 6. augusta Austro - Ungarija pasludinaja karu Krievijai. Ta sakas pasaules kars.!
Ar rakstniecibu nekad neesmu nodarbojies. Ar manam kara un beglu laiku atminam nedomaju nekadu kara ne beglu laiku vesturi uzrakstit. No tiem kara un beglu laikiem ir jau pagajusi ap 20 gadi, tamdel par nozelošanu ir tagad, kad iedomajos vel savas atminas uzrakstit, ka tanis
KolekcijaEduarda Smurģa atmiņas