KolekcijaGiršas Etkina Latvijas ebreju folkloras materiāli
AtšifrējaElīna
AtšifrējumsEtkina G. R.
dz. Rīgā, Blaumana ielā 11/13 dz 15
dzīves apraksts.
Esmu dzimis 1895g Rēzeknē. Mani vecāki bija sīktirgotāji 1908g iestājos Rēzeknes ģimnazijā, kuŗu beidzu 1914g ar sudrabmedāli. No 1915 līdz 1917g mācījos Peterpils universitates juridiskajā fakultātē. No 1920g līdz 1924g strādāju Rēzeknes pilsētas ebreju pamatskolā, kā ebreju valodas skolotājs.
1926g.-1934g strādāju Rīgā, Ebreju skolotāju arodbiedrībā, ieņemot arodbiedrības lietu vadītāja amatu.
No 1934 līdz 1940g nodarbojas ar privatstundu pasniegšanu. Šinī laikā es pārtulkoju ebreju valodā Latviešu literaturas antoloģiju.
1940-1941g biju LPSR Ebreju teatra administrators
1941g. 28 junijā evakuejos uz PKSFR. No 1942-1943g stradaju Glavkinosnabā Taškentā. No 1943g līdz reevakuacijas dienai t.i. līdz 1945 g. 15 VIII strādāju Gosetā, Maskavā. 1945 g beidzu angļu valodas kursus Maskavā. No 1945 g oktobŗa mēneša strādāju fabrikā "Sarkana Tekstilniece", kā FRA skolas direktora v.i. un tagad strādāju turpat, kā kadru daļas metodists.
Sākot ar 1926g nodarbojos ar lielu aizrautību ar ebreju folkloras krāšanu. Vācu okupacijas laikā mans ilggadīgais darbs gājis bojā.
Man jau izdevās no jauna sakrāt ebreju tautas gara mantu materialus, bet līdz šim diemžēl nevarēju veltīt šim darbam pietiekoši daudz laika.
Etkins G.R.