KolekcijaGiršas Etkina Latvijas ebreju folkloras materiāli
AtšifrējaMarina Gehta

1) biogrāfiju (sīkāku)
2) anketu.
23. IX. RP.

Pieteikums.

Saskaņā ar manu sarunu ar Jūsu vietnieku prof. Jansonu lietā par L.P.S.R. dzīvojošo ebreju tautas gara mantu vākšanu, sniedzu sekošas [sekojošas] ziņas. Esmu dzimis 1895 g. Rēzeknē; izglītība - nepabeigta augstskola. (1917 g. izstājos no Pēterpils universitātes juridiskas fakultātes III kursa). 1920 - 1924 g. strādāju, kā skolotājs Rēzkenēs ebreju pamatskolā. 1926 g - 1934 g biju Ebreju skolu arodbiedrības lietu vadītājs. Pašreiz strādāju fabrikā "Sarkana Tekstilniece", kā metodists.
Protu ebreju, latviešu, krievu, vājāk angļu un vācu valodas.
Sākot ar 1926 g nodarbojos ar ebreju folkloras vākšanu. Vācu okupācijas laikā viss sakārtots [sakārtotais] materials gājis bojā. Ebreju folkloras vākšanu turpinu arī tagad.
1931-32 g pārtulkoju ebreju valodā no manuskripta prof. Šmita rakstu "Ebreji latviešu māņos", kas bija iespiests Ebreju zinātniskā instituta izdevumos Viļņā. 1931-1938 g pārtulkoju ebreju valodā Latviešu literatūras antoloģiju, kuŗas pirmais sējums iznāca 1938 gadā zem nosaukuma "Ebreji un latvieši".
Ceru, ka Jūs dosiet man iespēju nodoties iemīļotam darbam ebreju folkloras laukā

Etkins G. R.