AtšifrējaKristīne LFK
Atšifrējums

kīre dumestir nasom telle pēri, mejāl sav henštos. Veššeskīro gija duridīr veš obdikhel. An do brīza zaros Bimbaros atčhingirdža krig dembostir te Bimbaros peija telle dembostir sāre (zarostir) zarosa. Bimbaroske niso perindoi nakerdžapes, ušča jov po pīre te lija dotrādel veššeskīres. Bimbaros veššeskīres dojavdža tardija angil leske te mangela: ja tu džindžan, so me perava phen mange keļļi me merava. Veššeskīro rakirla leske kedi tīri bāri parni grasni trin moli špriškini togi tu mēresa. Bimbaros pošli da zarakirbenpes veššeskīresa, gija

*

kā zirga tad jo drošāki ari nekritīšu no ša ozola. Mežsargs aizgāja talak apskatīt mežu, pa to laiku Bimbars zaru bija atcirtis un Bimbars ar visu zaru nokrita no ozola, krisdams, viņam nekas ļauns nav noticis, piecelies Bimbars izbrīnijies kā tas varējis notikt, devās pakaļ mežsārgam, mežsārgu panācis, viņš nostājās mežsārgam priekšā un lūdzoši prasa: "ja tu zināji ka es kritīšu, tad saki man kad es miršu"? mežsārgs drusku apdomājis, viņam saka: "kad tava liela balta ķēvi [ķēve] trīs reizes sprauslas, tad tu mirsi." Bimbars pēc šām sarunām ar mežsārgu, aizgāja pie sava uguns