AtšifrējaKristīne LFK
Atšifrējums

kerla. Grasni špriškindža, jov vidžindžija te začhudža vasta pokolin. Biļļa dova dikhindoi nāšča rovindoi ano veš ne tikni brīžake joi rišija palle ko Bimbaros. Špriškindža grasni vār molos, Bimbaros zakerdža jakha te rādža šēro palle, Biļļa dova dikhindoi nāšča vār molos ano veš menadikhel mūle romeskīri statno menka. Bimbaros zastrahandija. (sobi) dija goli Biļļa: jov mīri Biļļice ke me mange nahāra jačapes dzīvav. Biļļa javdža ko Bimbaros, ne uže grasni špriškindža trito molos, Bimbaros kokoro dufindža so čačo isi

*

(lizdami) viņai nāsīs. Bimbars izdzirdis ka ķēve izsprauslajusi viņš tulīn izstiepas un sakrustoja rokas uz krūtīm, Bille to redzēdama aizbēga mežā drīz pēc tam ķēve izsprauslaja otro reizi Bimbars to redzedams ka sieva aizbēgusi mežā un drīz nāks nāve, viņam palika ta ne(ob) labi ap sirds, viņš sāka saukt pēc Billes, viņa tulīn atgriezās pie Bimbara. Bimbars saņemies doma ka ari nāve vairs neiedrošinasies vairs tuvoties ja Bille ir atgriezuses un ari ķēvi vairs ne sprauslas, bet tai paša brīdi, baltā ķēve izsprauslaja trešo reizi un