AtšifrējaKristīne LFK
Atšifrējums

rakiri veššeskīro, jov uže Biļļasa narakirdža ni lav. Biļļa ravdža dēves te rat ko Bimbaros, ne pošļi obdufindžapes so čhebi Bimbaros gāruvel. Joi lija mordža les, sadolija trūna uradža pe leske neve idži. Bimbaroske kerdžapes dasaij strah so kami nakami, glosa dijindoi lija mangel Biļļa: mīri Biļļice načhu man ane truna kamava vāgo mišto zahavman uže trito dīves nadžinav māro kuskos ke mi ušta. Billa hotatir lija zaphagirdža zaras truna te uhča ko pašedīr khēr, kindža bakres, jandža ke jāg. Bimbaros feņu dikša so Biļļa jandža bakres, zaras

*

Bimbars nodomajis ka taisnība ir ko viņam mežsārgs paregojis. Bimbars vairs ne vārda nerunāja. Bille raudāja dienu un nākti pie sava veca vīra. Otra dienā viņai ienāca prātā ka vajāga viņu nomazgāt apgērbt un pagadāt zārku ta ar viņa darija, vis bija padarīts, bet tiko vecais Bimbars bija ieraudzijis ka atnesa priekš viņa zārku, viņš iesāka kliegdams lūgties Billes: "mana darga mīļota neliec mani needušu zārkā, dodi man papriekšu labi saēsties, jau trešā diena, ka nezinu ne kumāsa [kumosa] maizēs pie savam lūpām," Bille no prieka visu pirms salauza atnesto zārku, un aizsteidzās pie tuvakiem