AtšifrējaKristīne LFK
Atšifrējums

ušča bešles parikirav Davles mi jāg oščo hačola, mišto menge džala. Jan čhūri marav telle bakres. Bimbaros mardža telle bakres te zaras bučela Biļļatir kai jača māri grasni. Grasni lijapes telle savaristir te gija kai jakha dikhle. Bimbaros gija rodel grašņa, Biļļa keradža mas. Bimbaros rodindoi grašņa gija ane bāre raskīri bār, jov dufindža, latha so naso hav te moži latha grašņa. Bimbaros so feņu gija ane bār te šunela so javela kon to, jov garudžapes talo hrustos nadur raskīre skaminestir. Jaudle nadūr skaminestir terno bāre rasko raklo te durātuni bāre raskīri

*

mājas iedzīvotājiem un nopirka (nopirka) krietnu aunu un pie sava uguns kura nogādājusi iesāka rīkoties ka pa vecam, Bimbars to redzedams, piecēlās sēdus un priecīgs izsaucās: paldies Dievam vēl uguns nav izdzisis, klāsies mums labi. Bimbars griezies pie Billes un sacija: "dod man nazi, es nokaušu aunu", aunu nokāvis viņš jautāja: "kur mūsu balta ķēve?, bet ķēve par to laiku bija nomaukusēs [nomaukusies] un aizgājusi kur acis rādija. Bimbars aizgāja sameklēt balto ķēvi un Bille vārija atnesto jauna auna gaļu. Bimbars gribēdams ļoti ēst bij iegājis liel kunga darzā vai nevarētu ko sada-