AtšifrējaBiruta Ēķe
Atšifrējums18.maijā.
Pirmdiena. Nemaz negribējās celties, bet tomēr jāiet un kaut kas jādara. Brigadiers sola, ka kūtsmēsli būšot. Šodien daudz cilvēku sanācis dārzā. Atkal vai desmit sievas rok. Pat no septītās brigādes. Gājām visas prasīt, kā tikt atpakaļ. Svinīgi sarokojās ar visām un arī man deva roku. Brīnumi gan. Kā parasti nelika namaz gaidīt, tūlīt kārtoja manas lietas. Vai tad ar to nepietie? Kopīgs darbs - tas tomēr ir ļoti daudz. Retai sievai ir tāda laime.
Muļķīte, muļķīte! Cik maz man vajag, vienu smaidu, vienu uzmanīgu vārdu, siltu rokas spiedienu.
20. maijā.
Beidzot man atveda ar mēslu ārdītāju kūtsmēslus veselas četras tonnas. Šoreiz pašai pirmai. Izdevās tūlīt vakarā iestrādāt pusi. Otru pusi nēsāju ap ābelītēm un ogulājiem un vēl palika. Kudrjavcevs miglo savas bietes. Spradži krīt virsū. Agronoms slims, tad es arī mazlietiņ jaucos citu darīšanās.
Direktors arī mani vilktin velk lielajās darīšanās. Varbūt arī Zaļenieku vēstule vainīga. Vispār es laikam palikšu uzvarētājos. Direktors izturas it kā visu to tenku nebūtu, pat vēl ar lielāku uzmanību nekā pagājušajā gadā. Kā ar to zirgu pat - pateica - citiem ir vai nav, bet lai man būtu. Sevišķi uzmanīgs tagad pēc jubilejas balles. Saka, mēs braucam uz Zizmu, vai ko nevajag. Vispār jūtami uz katra soļa.
21. maijā.
Izrāva pēdējo slimo zobu, Vairs nebūs jāiet pie zobārstes. Vēl tikai jāieliek jauni zobi. Tos liks citi dakteri - protezisti.
Sarējos ar kluba vadītāju. Aiztrencu projām no puķu dobēm, lai nemaisās pa kājām. Vakar uzraka, bet šodien viņa sadomājusi ka vajadzīgs taisni rakt, simetriski. Sadabūju sievas un pabeidzām izklīdināt kūtsmēslus un zemi. Vēl vienu autokravu atveda. Ceļu arī nolīdzināja. Vēl daudz darba. Milda arī paspēja nogauzties par šķībajām līnijām. Laikam jau ar Klavu būs sačukstējušās. Dālijas kaut kur jāiebāž. ilgāk vairs nevar turēt.
Iestādīju kartupeļus. Pietrūka sēklas. Varbūt Klieders atvedīs. Tā kā solīja.
Bija labas filmas. "Esiet pazīstami, Balujevs" un vēl viena. Laikam taču ne es viena tāda muļķe.