AtšifrējaDagnijaUdre
Labots2021-02-23 11:58:51
AtšifrējumsKādu brīdi paravēju bietes. Aizdzina pērkons. Pagaidīju kamēr lietus pāriet. Paņēmu bazilika stādus un gāju mājās. Pulkstens jau bija 12.30. Ielēju putru kannā un pēc tam karsēju visu pienu. Otrā kannā man bija salaistīts ūdens. Gribēdama izliet ūdeni, izgāzu putru. Vēl uzreiz nemaz neaptvēru, tikai pabrīnījos, kāpēc ūdens kanna ar putraimiem. Kad vajadzēja pieliet pienu un nevarēju atrast putru, tad gan man "pieleca", kas pastrādāts. Vārīju jaunu putru. Uz fazendu aiznesu visu pienu un visu putru. Saplūcu zāli, paganīju brūno telīti un padzirdīju otro reizi. Mājās atnācu 19.00. Šo to uzēdu un gāju uz mazo dārziņu stādīt baziliku. Pirms stādīšanas pusi aplēju, bet otrā puse un otra liešana izpalika. Varbūt sagaidīs lietu. Ligzdā bija viena balta maza oliņa. 131
4. jūnijā apmācies laiks. Naktī lija. Pie būdiņas man katlā atkal lietus ūdens. Ir ar ko gotiņu padzirdīt. Atkal aizgāju vēlu. Vabolīte visu zāli apēdusi. Sagriezu atkal divas nastas. Mazajai iedevu putru ar vārītām kartupeļu mizām. Vistām ligzdā 3 olas. 132; 133; 134; Atnesu bazilika stādus un iestādīju. Augsne diezgan mitra. Mazliet lēju. Vajadzētu parušināt, bet man tagad nav laika. Atbrauca Ivars, jāgatavo ēst. Salauzu rabarberu kātus, vārīšu ķīsēli. Ivars pirmo eksāmenu nolicis uz 7. Ar tādu vidējo atzīmi var stāties augstskolā.
5. jūnijā no rīta bija pielijis un apmācies laiks. Dienā reizēm spīdēja saule. Uz Grauzduļiem aiznesu ~ 60 zemeņu stādus. Abas ar Dzintru iestādījām. Paņēmu akmensdārzu puķu stādus. Vakarā abas ar skol. Irbi stādījām viņas akmensdārzā pie mūsu mājas.
Šodien bija iedzīvotāju sapulce. Paziņoja, ka visas trīs dzīvojamās mājas atslēgs no katlu mājas. Varbūt pagasta padome to nepieļaus vai arī ko izdomās. Uz fazendu aizgāju vēlu. Vēlu arī atnācu, bet vēl ar sirpi pļāvu zāli pie savas puķu dobes. Ligzdā bija divas brūnas olas. 135; 136 Kad vakarā tik vēlu eju, zirgi jau ir stallī un mana Rūsiņa var izskrieties.
6. jūnijā apmācies, bet diezgan silts laiks. Piecēlos sešos. Izvārīju putru un gāju uz mazo dārziņu. Iestādīju 3 dālijas. Trīs dāliju cerus arī vakar skol. Irbes puķu dobē iestādījām - sadalītus - pa trīs saknes no katra cera. Šorīt aprušināju jau agrāk iestādītās dālijas, pirktās zemenes, baziliku un kāpostus. Viss būtu jāparušina un jāravē. Aiznesu
KolekcijaLigitas Vucenas dienasgrāmatas