AtšifrējaAija Joņina
AtšifrējumsBuramie vārdi.

1) Izvarīt kafeju likt viņam nostāties. Aizdedzināt divas sveces tik ilgi skatīties kamēr redz savu mīļāko. Tad saukt lai viņš apstājās un uzmauc laulājamo riņķi. Un saka nu es esmu tev piebūrusi uz visiem laikiem.

114

2.) Jaungada naktī lēju laimi un laimē iekšā bija daudz skatu tur redzēju stāvosu dailu jaunekli. Kas sniedz man roku un teica lai būtu viņam par līgavu.

115

3.) Ar buršanu es esmu laimīgs ticis ko vecā burve mācīja man. saulei lecot redzu es redzu to pašu veco burvi. Bet aiz viņas muguras slēpjas stalta jaunava driz viņa no manis nozuda un veca burve saka tālāk netiksi paliec te pat.
Vietu nosaukumi.

4.) Reiz senākus gadus atpakal dzīvoja lieli zviedru milži kas Krievijā izraka Ķēves upi, kur