AtšifrējaAija Joņina

Savākusi: Vilma Amoliņa.
Teicēja : Jūle Līvs

Kā cēlies Pinteļa ezers.
Necik tāļu no Vecgulbenes atrodas Pinteļu ezers, kuŗa [kura] vidū redzams zemūdens sēklis. Uz šī sēkļa ir sakŗautas [sakrautas] akmeņu grēdas. Sirmā senatnē ezera vietā atradies auglīgs līdzenums. Līdzenuma augstākā vietā stāvējusi stalta pils, kuŗā [kurā] dzīvojusi ļoti bagāta cilts. Reiz rudenī pēc bagātas ražas novākšanas pils virsaitis atvedis sev skaistu līgavu. Rīkotas lieliškas [lieliskas] kāzas. Kāzās saaicināti visi pils iemītnieki. Kāzu viesi slavējuši virsaiti un aizmirsuši savus seņču [senču] dievus. trešā kāzu dienā, kad visi līgsmojušies [līksmojuši] un dejojuši, ieradies kāds skrandās tērpies vīrs un lūdzis kādu
KolekcijaRīgas pilsētas 4. vidusskolas vākums