AtšifrējaLinda_Pavlovska

Teikas.
Teika par Veckaimiņa purvu.
Tagadējais Veckaimiņas purvs bijis liels ezers. Tam abās pusēs bijis liels kalns. Taisni par purva vidu gājusi diviem kungiem robeža. Katrā pusē uz augstajiem kalniem bijušas uzceltas greznas pilis. Pils kungi saukuši viens otru par kaimiņiem. Tie kuri tās pilis bija taisījuši sen bija jau miruši, bet pilis palika bērnu bērniem. Viņi viens otru saukuši par vecumveciem kaimiņiem. Un tā ezeram palicis vārds veci kaimiņi. Bet purvu nesauc vis "veci kaimiņi" bet Veckaimiņu purvs. Tagad purvs iz izmilzis. Par purvu var iet nevien cilvēks bet ari lopi. Un ari no purva vārda cēlies Veckaimiņu māju vārds.
Piezīme: Aizmilzis ir apvidus vārds.
Stāstītājs. Jānis Grinblats. 87 gadi.
Lībagu Veckamiņos.

2

Teika par Renča mājas vārda izcelšanos.Tur kur tagad ir Renču māja tur senāk bijusi pils. Pilī dzīvojis vecs vecītis. Pili saukuši par Senču pili, jo tur tuvuma senie senči upurējuši senājiem dieviem. Senājiem senčiem bijūši citādi burti. Viņi R saukuši par S. Un tāpēc no vārda Senči cēlies vārds Renči. Naktī
KolekcijaIndriķa Grīnblata folkloras vākums