AtšifrējaDace Nasteviča

339. Upīte tek čunkstēdama

Lai velkāsi puiša prāti\
Apkārt manu augumiņu.

Nosatāsti par seniem burvjiem.
Stāstītāja Marija Kanenieks.

341. Reiz bijuši divi kaimiņi Deksnieks un Vilplūcis. Vilplūcis deksniekam vis ko būris. Deksnieks dabujis zināt kā Aizputē ir liels burvis, kas visus varējis noburt. Viņš aizbraucis pie burvja un samaksājis tam. Burvis prasījis Deksniekam ko viņš vislabāk vēlētos savam ienaidniekam, zaļu velenu vai sarkanu cepuri. Tas pēc laika atbildējis. Es savam ienaidniekam vēl sarkanu cepuri. Labi, burvis teicis kad tu pārbrauksi mājā tu redzēsi savam ienaidniekam sarkano cepuri. Deksnieks pārbraucis mājā un ieraudzījis Vilplūčus degam., Pats Vilplūču saimnieks nav bijis mājā. Kad saimnieka pārbraucis viņš vairs neatrada nevienu ēku. Visas bija nodegušas. Viulplīcis sacījis
KolekcijaAlsungas 6-klašu pamatskolas vākums