AtšifrējaAnna9

Kodeļ kūki narunoj.
Senejūs laikūs, kad pa zemi staigōja Dīvs un valns, tad kūki runōja cylvāka volūdu. Kad vajadzēja cylvākam nūcerst kūku, tad kaids meikstsirdīgs navarēja dabōt nūcērst kūku. Kai cylvāks gribēja cērst kūku, tad kūks lyudzās un prosa lai nacārt viņa. Ka cylvāks pīgōja pi kaida jauna, skaista kūka, tad tys lyudzēs, la[i] jō nacērstu, ka asūt veļ jauns gribūt veļ paaugt, naasūt vērte maitōt taidu jaunu kūciņu, lai ejūt pi kaida vacōka, kurs naasūt dereigs, sovus godus jau izaudzis, voi otkon lai cylvāks ejūt pi kaida leika, rata, bez zorim un lai cārtūt tū kūku. Cylvāks dzērdādams kuka lyugumu ari nacērta jaunō kūka, bet gōja pi taida,
KolekcijaA. Samoviča folkloras vākums