Labots 2016-03-26 16:49:37
Atšifrējums                                                                                                    12.
     Būdams ļoti noguris, zaldāts drīz iemiga. - - -
     Pamodies, tas caur mazo pirts lodziņu redzēja, ka ir jau pilnīgi gaišs - diena. Acumirklī viņš uzlēca kājās, un devās uz durvīm. Bet, ak briesmas! Durvis neatvērās. -
Ko nu darīt? Ilgāku laiku zaldāts centās sev izskaidrot, kas ap viņu noticis? Beidzot viņš nomanīja, ka labi nebūs, un nolēma izlaust durvis. Labu laiku tā tas nopūlējies, bet panākumu nebij. Pa tam bij pienākusi atkal nakts, un kareivis pēdējos spēkus saņēmis, centās uzlaust griestus. Ar visu vīra sparu tas devās ar plecu griestos, tie nokrakšķēja, un virs viņa galvas atvērās plaisa. Ne mirkļa nekavēdamies zaldāts izlēca no pirts un sāka lūkoties pēc sava zirga. Zirgs stāvēja turpat, kur vakar to bij piesējis. Zaldāts sāka gudrot, ka nepamanītam tikt projām. -
     Viņš dabūja labi resnu bomi, un sāka zirgu iejūgt. Tikko rati sāka grabēt, pamodās saimnieka suns un sāka lieliski riet. Pie pirmās izdevības kareivis vilka sunim ar bomi tā pa galvu, ka tas uz vietas bij beigts. Pēc maza brītiņa viņš jau aulekšoja projām pa nakts tumsu, un drīz atrada savu nometni, kur biedri viņu saņēma zobodami, kur tās meitas ellē tik saldas, ka ne šķirties vairs negribējies! -
     Bet pa tam bijušajās zaldāta naktsmājās, policisti kā traki meklēja slepkavu, kas nositis minētajam saimniekam māti, pēc tam otrās mājās nokāvis kazu ticis gan ieslodzīts pirtī, bet to uzlauzis, nositis suni un aizbēdzis. Kareivis turpretim nevarēja nopriecāties vien, ka tik lēti ieguvis labu zirgu līdz ar aizjūgu. Bet saimnieks jau bij viņam uz pēdām, kam minētais svešinieks bij zirgu nozadzis un pārdevis par lētu cenu zaldātam. Drīz zaldāts tika saķerts, arestēts un notiesāts uz nāvi. Vēl soda izpildīšanas dienā viņš teicis: ''Dievs ir mans liecinieks, ka neesmu ne pie viena gribējis slepkavību izdarīt.''