KolekcijaNeretas vidusskolas vākums
Atšifrēja VikTory
5.Divi stagari,divi pagari,četras zemes mērotāji,devits kara vadonis (Govs)
6.Mūsu lielmāte smēķēja ar piedurkni (mājā un skurstens)
7.Jarastus tēvs,ragaina māte,apaļi bērni (abra,līze maizes kukuļi)
Teika
8.Reiz kāds mazs zēns dzirdējis ,ka pastardienā zeme iešot bojā.Viņš nu nevarēja saprast kur uzturešoties pūtni.Tādēļ zēns jautāja mātei kur došoties tie pūtni būšot uzlaidušies gaisā.Viņi vairs neatgriezīšoties zemi,tas vairs nebūšot.
Rakstīja 2.klases skolnieks Ēvalds Apīnis,dzīvo Saukas pagastā,Visdarbos.Stastīja Jānis Apīnis Krustpīlī.
Būramvārdi
9..čūsku vardi: Greitāns māte sēd kārklu krūmā,savu dzeloni izlaidusi.Nāc manā priekšā!Es tavus zobus izlauzīšu un Tavu deloni nocirtīšu!
10.Vilku vārdi :Tu meža vilks,Tu meža zvērs es aizstājuši Tavu muti un aizslēdzu ar Pētera atslēgām.Ka melnais kaķis krogā uz krāsnis guļ,ta Tev bus mierā palikt!
11.Saules vārdi:Atspīd saulīte,atspīd saulīte!Vele baltu kreklu mugurā,met melnu kreklu jūriņāgan tas jūras meitas izvēles ar sudraba vālītēm.
mīklas
12.Baltaitiņa jūru brīda Sudrabiņa radziņiem,Rīgas kungi priekša nāca ,siekiem naudu meridāmi( laiva)
13.Negants Tēvs ,neganta māte sīki mazi bērniņi asins dzērāji (zobens,šautene ,skrotis,vailodes)
14.tūpu,tūpu tupelīti,karu karu karulīti!tapat bija tupuļam karulīša jālūdzas.( kaķus uz galda)