KolekcijaNeretas vidusskolas vākums
Atšifrēja IlzeStrele

Uzr. Ā. Jaukune 4. kl.
Teicis Jānis Echtālis 90 gadu vecs.
                                                  Pasaka par muļķi.
Reiz kādam tēvam bijuši trīs dēli. Divi gudri trešais muļķis. Kādu dienu gudrie brāļi gājuši pasaulē. Muļķītis palicis pie tēva mājās. Pēc kāda laika gudrie brāļi pārnākuši mājās nekādu laiki neesot atraduši. Nu muļķītis lūdzies lai tagad laižot viņu pasaulē laimes meklēt. Bet tēvs teicis: "Ja jau gudrie brāļi nekādu laimi neatrada, ko tad tu domā atrast?" Bet muļķītis tikai plijās virsū lai laižot. Muļķītis iet, iet nonāk lielā mežā. Mežā tas ierauga milzīgu čupu zelta naudas. Pieiet klāt, attaisa kreklus vaļā un pieber pilnus ar zelta naudu. Nu iet mājās. Pa ceļu pretīm brauc mācītājs. "Uz kurieni tu ej?" - "Uzmājām." - "Ko tu tur stiep?" - "Naudu." - "Kur tu dabūji tik daudz?" - "Eče mežā liela čupa vēl palika." - "Parādi man!" - "Labi."