KolekcijaNeretas vidusskolas vākums
Atšifrēja IlzeStrele
Labots 2017-04-03 14:04:55
Atšifrējums Muļķītis sēstas karietē un brauc uz mežu. Mācītājs ieraudzījis tik daudz naudas kā klūp klāt tā tikai grābj un grābj. Muļķītim paliek žēl naudas. Tas paņem zobenu un nocērt galvu mācītājam. Muļķītis aiziet mājās un sāk stāstīt brāļiem: "Pagāns mācītājs gribēja man visu naudu sagrābt, bet es paņēmu un nocirtu galvu." Brāļi domā būs slikti, aizbrauc mežā sagrābj palikušo naudu. Atved mācītāju mājās un aprok kad muļķītis redz. Bet kad muļķītis guļ izrok un apglabāj citā vietā, bet tamā vietā aprok āzi. Domā muļķītis izpļāpās. Te kaimiņos taisa godības. Muļķītis arī aiziet. Citi viesi jau ēd un dzer. Muļķītis kā taisa durvis vaļā tā sāka: "Pie ēšanas un dzeršanas ta visi, bet mācītāja kaut tad neviena." Šie prasa: "Kur tad ir mācītājs?" - "Āre brāļi atveda un apraka tepat." Nu visi iet skatīties. Liek muļķītim rakt kapu vaļā. Tas arī kaš ar rokām. Kaš, kaš piekaš pie āža spal-