KolekcijaNeretas vidusskolas vākums
Atšifrēja IlzeZakrevska
Labots 2016-12-25 20:10:23
Atšifrējums jāielej ūdens lai tas aizsniegtu papīrīšus, vai arī viens gals butu apmērkts. Tad ūdenī ielikt ogli un ar pirkstu sagriest ūdeni tā, lai ogle riņķotu apkārt gar malu. Tad ogle nostāsies pie kāda papīriņa. Un kura puiša vārda un uzvārda pirmais burts tur uzrakstīts tas būs īstais. Tā ogle jāgriež vēl otro un trešo reizi. Bet ja ogle aiziet bļodas viducī un nostāj riņķot, tad meitai jādzied: „Ne-epieviena e-es neiešu kāmēr savu sa-agaidīš." Puišam jādzied: „Ne-evienu es neņemšu kāmēr savu a-atradīš:"

281

II
Jauna gada naktī jaunām meitām, kas grib dabūt zināt kurš būs viņas īstais. Ejot gulēt zem gultas jāpiekaisa auzas. Kas naktī meitai sapnī nāks šās auzas pļaut, tas būs īstais.

282

III
Jaungada naktī jaunai meitai jāiet uz aitu kūti. Tur jāķer viena aita. Ja noķer avienu tad nakošaja gadā aprecē