KolekcijaSesavas 6-klašu pamatskolas vākums
Atšifrēja IlzeZakrevska

acis

Virs niku niķiem svārki stiķu stikiem kaula deguns gaļas bārda
gailis

Kā es un mans drauks [draugs] gribējām apceļot Latviju.
Kad man bija tiko [tikko] seši gadi es un mans draugs nolēmam apceļot Latviju iekš mucas kādu dienu ar sava drauga palīdzību uzvēlām mucu kalnā un paņēmām priekš nedeļas pārtiku. Mucā bijām arī ierīkojuši plauktiņus kur nolikt pārtiku un ari paši ierīkojamies mucā. un tad gribējām doties ceļa bet tavu nelaimi ūdeni bijām aizmirsuši paņemt līdzi. Draugs aizskrēja uz avotiņu pēc ūdens. Avotiņš atradās kalna galā. Kāmēr draugs aizskrēja pēc ūdens es sāku pa mucu kulstēties [kulstīties]. Bet tad jutu ka muca lēnām sāk slīdēt. Arvien atrāk gribu vēl izlekt laukā bet kur tu Dieviņ muca jau pilnā sparā aulekšo no kalna lejā Te piepeži [piepeši] jūtu ka mucā iesmeļas ūdens Paskatos esmu iekritis avotā bet no mucas tiku laukā. Tā beidzas mans ceļojums