KolekcijaSesavas 6-klašu pamatskolas vākums
Atšifrēja Ilze14
Labots 2016-03-10 12:27:09
Atšifrējums pasaka par žīdu un Pēteri. Dzīvoja kāds žīds. Viņš gribēja kļūt bagāts. Tas dzirdējis mācītāju sakam: Katram kas dos nabagam atmaksās simtkārtīgi. Tad viņš iedeva nabagam simtsrubuļu un gaidīja kad tam atmaksās simtkārtīgi. Bet viņš neko nesagaidīja un gāja māja ceļā viņš satiek vecu vīriņu tas bija Pēteris tad Pēteris saka uz žīda.Nāc man līdzi tad es tev adošu simtreiz vairāk.Nogāja viņi pie ķēniņa mēs atmodināsim tavu meitu no miroņiem ķēniņš teica ko par to gribot. Pēteris teica pāris sieru un simts rubuļu naudas un Pēteris teica žīdam mēs to ieliksim katlā un savārīsim un atkal  saliksim kopā. Tā viņi arī izdarīja ielika katlā un savārija tad. Pēteris teica "Celies augšā manā vārdā. tad ķēniņš iedeva Pēterim simtsrubuļu un divus sierus. un Pēteris iedeva abus sierus žīdam. Tad viņi gāja tālāk. Pēc kāda laika. Pēteris saka žīdam "Parādi man abus sierus. Žīds parādija tikai vienu tad Pēteris prasīja kur otris tad žīds teica tu man iedevi tikai vienu sieru tad Pēteris ved žīdu slīcināt kad žīdam ūdens sniedzas līdz kaklam Pēteris prasa vai apēdi sieru žīds liedzās ka neesot ēdis. Tad viņi nonāk kādā pļavā un Pēteris saka tagad izdalīsim naudu. Viņš sadalīja naudu trijās daļās un teica viena daļa tev viena man un trešā daļa tam kas apēda sieru nu žīds atzinās ka apēdis sieru