Labots2016-02-13 21:32:48
Atšifrējumsjadara labu un ja kas dāvā uzticību tad to jamāk vērtēt. Jamāk cienīt un vērtēt ari savas tautas dzīves pavedienu. Lībai radās drīz pielūdzēju bet Lībai negribējas tik atri šķirties no savas mīļotās mātes,. Saldus apkārnē [apkārtnē] dzīvoja čigāns ar lamas [lamu] vārdu Kruklis, viņam bija dēls Mikus. Mikus bija štalts no auguma skaitiem [skaistiem] ģīma [ģīmja] pantiem un lēns no dabas ar labu izturēšanos. Lība bija Miku novērojusi un prātā paturējusi, tad ari drīz tapa zinams. Mikus jau sen bij [bija] novērojis Lību un viņas izturēšanos, viņi drīz vienojās un nodzīvoja gadus piecdpadsmit [piecpadsmit]. Lība saslima un nomira. Lībai bērnu neatlikās bet laba atmiņa ka no vienas tikumīgas sievietes.

117

No Francijas čigāniete kura bija pārceļojusi uz Vaciju un Vācijā dzīvodama (viņa tapa zināma Vacijas čigāniem) bija sazinājusi ka var daudz pasauls [pasaules] (mantas) un dargakmeņus un ari varu, mantot var, caur nešķīstu garu savienošanos to viņa bij [bija] centusēs [centusies] iegūt.
Nešķīstu garu sadabot [sadabūt] nav visai grūta lieta

118

(no kalna lejūp skriet ir viegli)

117

ta piemēram; Aisputes [Aizputes] apriņki Ulmales pagastā no Ventspils uz Liepājas liel ceļa [lielceļa] netāļu, no jūras malas šaj pus [šaipus] krasta no rītiem uz vakariem braucot pa kreiso roku vienstāv lauku ķiegeļu māja paša ceļu malā, šaj [šai] mājā dzīvoja ap 1913. g. gadus piecdesmit g. veca sieviete, šī piedavāja alaž [allaž] labu bet davana