Labots2016-02-13 23:09:09
Atšifrējumsjagatāvojas uz aiziešanu jo mana stunda jau ir situse [situsi] un mans darba nopelns un svara mērs ir jau pilns un nu drīz nāks un mani paņems un aiznesīs mani pie manu tiesu spriedejiem. Redzi tur jau nāk un man briesmu nāvē jaāiziet tagad tu esi droša un steidzies mājā, nometnē un pastāsti visu ku [ko] tu esi dzirdējusi un redzējusi. Man tiesam pārņem lielas bailes es nevaru, es nevaru. Trūcīgā čigāniete pārbijusēs [pārbijusies] no ļaunas čigānietes valodas un acis apkārt (ne vienu) uzmetusi nevienu neredzēdama ka tikai lielu troksni no gaisa šņākšanu un drīz pēc tam acis uz augšu pacēlusi viņa redzēja gaisa tiešam neskaitāmu kraukļa un vārnas baru ka bultas laižamies ar velnišķīgo troksni taisni uz čigānietes pusi, viņai šis skats atstāja uz viņas tādu bailīgu iespaidu ka viņa vairs nejēdza kurp doties. Trūcīga čigāniete nepaspēja nelāga pagriesties [pagriezties] attālāku sānus ka jau lielais putnu bars bija klāt.
Putnu bars bija tik sakārsis un ļauns ka bija taisni briesmīgā un veļnešķīga [velnišķīga] izskatā. Acis trūciga čigāniete apakaļ [atpakaļ] pametusi, viņa ieraudzīja ka tiešam ļauna čigāniete vairs nav pie zemes bet kraukļu un vārnu bars bija viņas gaisā pacēluši pārējie putni metās launai čigānietei virsu un plēsa ar nagiem un knābjiem. Putni tik stipri ļauno čigānietes plēsa ka (ļaunās) viņas drēbes vien paga-