Labots2016-02-13 23:16:59
Atšifrējumsbalam krita no gaisa zemē un līdz ar putniem vētru un negaisu čigāniete nezin kur vaj [vai] uz Franciju no kurienes pate [pati] ļauna čigāniete bija Vacijā atnākusi, vaj [vai] nu putniem nebij [nebija] tās pacietības aiznes [aiznest] viņu tur kur viņai bija lemts un būs dzīvu saplēsuši un apēduši bet drēbju gabali bij [bija] Vacijā, putnu bars plēsdāmi ļaunas čigānietes, zemē nokrituši.
Trūcīga čigāniete to redzēdama pakrita gar zemes un no izbailēm bija tik pārsteikta [pārsteigta] ka neatjēdzās pacelt kādu drēbes gabalu no ļaunās čigānietes zeme nokritušu un steikšus [steigšus] uz mājām nometnē nonākusi un no bailēm pārsteikta [pārsteigta] stāstija par ļaunās čigānietes briesmīgo dzīves gaitas beigšanu. Čigāni klausijas visi mutes atvēruši citi smējās un sacija ka ļauna Fracijas [Francijas] čigāniete ir atnākusi Vacijā izrādīt savu māklu [mākslu] ko citas musejās čigānietes Vacija nemāk un būs pati to sagādājusi lai ari mēs sākam baidīties no viņas. Citi runāja būs laikam kāds trakojoš [trakojošs] vētras vilnis līdz ar putniem būs aiznesis Dievzin kur. Tad kāds vecāks čigāns stārp viņiem sacija: mēs nedrīkstam šādu notikumu pavirši garam laist un nedrīkstam iedomīgi būt bet jājiet [jāiet] uz notikuma vietu un jaapskatās kas un ka noticis jo mums ir ari acu lieceniece [lieciniece].
Čigānu nometnē savācās pārtīgako čigāni kopa un uz aicinājumu, aizgāga [aizgāja] uz notikuma vietu. Čigāni