Labots2016-02-14 15:29:48
Atšifrējumsme tedav ko rozboiņikos romņake. Me čhaj, ja (joi) dolela džinel so tu dasav rakirdžan lake, joi tīro šēro grehengīro krenčini truju sir zliņitko kahņake, te me tuke rakirava kēr signedīr sir vaštuves nāšes (darīg) da štetostir mendir duredīr. Kedi dasaj lava avrisajindoi les, atamanos šundža, leske rata začhordandīne an leske jakha, jake šo leskīre jakha jačne lole sir dilne džukleske. Jov zaras dija goli peskīri "šaika rozboiņiken" te phendža lenge meroden džadžoskīrja čha te kokōre džadžos zaras mephanden te memaren les telle, leskīre romņa te leskīre čhāven. Čha, rozboiņiki latle te jandle ko atamanos. Kedi dava šundža džadžos so les te leskīri šaima, kamena rozboiņiki maren telle, jov kerdžapes aiztardžol pes te peskīri šaima. Jov lija

Ja mana meita dabos [dabūs] zināt ka tu tāds riebeklis cilvēku vidu, uzdrošinājies bildināt man pēc viņas rokas, tad viņa tev galvu apgriezīs ka kaščaiņai [kašķainai] vistai. Es tev saku, taisies ka ātrāki vari tikt tālāk no mums projam. Šādus vārdus dzirdejis, laupītāju vadonim saskrēja asinis, no dusmam pilnas acis ka trakam sunim. Viņš tulīn sasauca savus divpadsmit laupītājus un pavēlēja saistīt čigānu vadoni un nokaut viņu, tapat ari visu viņa saimi sievu un bērnus. Pēc tam aiz kroga izraka bedri un tur visus kopa sasvieda iekša tani bedrī [bedrē]. Vadonis saviem laupitājiem pavēlēja uzmeklēt skaisto čigānu vadoņa meitu un tad izģērbt kailu un piesiet pie koka, kurš rēgojās netāļu no bedres kur bija samesti viņas tēvs, māte un brālīši, tur skaisto meiču nonāvēja. Kad čigānu džadžos to dzirdēja, viņš sasauca ap sevis, savejus