Labots2016-02-14 15:53:47
Atšifrējumszakherdža truju peske peskīri šaima te rakirla lenge: mīre mila čhāvore te mīri milo romnori napodentumen rozboiņikenge te lenge horšes baredire rozboiņikoske kon Davlestir nastrahala te mānušendir naladžala. Zajavdle truju džadžoske leskīri šaima te līne ladžakiren rozboiņiken te lengīre atamanos, dova šunindoi, atamanos čhudža peskīre rozboiņikenge sāre džadžoskīre šaima memaren telle khetane džadžosa te mevirokinen pale karčma jama te sāren mezathurden len doi andre. Džadžoskirja našundle šukarune čha, atamanos čhudža meviuren la nangja te me phanden ko kašt te doi ko kašt medomaren la. Sir rozbiņikengīri [rozboiņikengīri] atamanos lenge phen-

pieaicināja savu sievu un bērnus un tiem sacija: mīļie bērniņi un mana mīļota sieva pielūkojiet ka nepadodaties šiem laupītājiem un viņa vadonim kuri no Dieva nebaidās un no cilvēkiem nekaunās. Tad čigānu džadža saime iesāka apkaunot laupītājus un viņa vadoni, to laupītāju vadonis, dzirdēdams, pavēlēja apkaut džadža saimi līdz ar pašu džadžu. Pēc tam lika, aiz kroga izrakt bedri un tanī visus nokautos tur sasviest iekša. Čigānu džadža slaveno skaistuli lika izģērbt kailu un piesiet pie koka kas netāļu auga aiz stedeles, un viņas nonāvēt. Ka laupītāju vadonis bija pavēlējis savējiem ta laupītāji pavēli izpildija, jo tas viņiem bija pa prātam, lai gan pats