Labots2016-12-17 19:15:08
AtšifrējumsPšeršo ane gija džadžos pošļi leske sāri leskīri šaima. Togi jača pishariske dasaj strah so nadžindža sir signedir perel krig karčmatir. Gija pāle ko peskīro džadžos ko domardo džadžoskīro pšal te sāro lija rosphenel peskīre raske: kai jov isis so jov dikša teso šundža te so isis leske sāro dophendlo mekērel džindlo peskīre džadžoske. Kedi džadžos peja šunel, so pšal leskīro isi domardo rozboiņikendir jov zaras zakherdža peskīre dinarjen te pisharjen te čhudža mečhuven zen te savaris leskīre henštos te sāre leskīre pisharji te dinarji kliste lesa. Javdle ke karčma te sāro latle sir pisharis phendža. Kedi džadžos dikša peskīre pšales domardes ane jama thurdīno

viņa saime. Pēc tam pisharim palika neerti un celās viņam tādas bailes ka nezināja ka lai ātrāki tiktu nost no kroga. Pisharis aizgāja pie sava kunga tas ir pie nokautā džadža brāļa un visu viņam darija zinamu kas bija noticies ar viņa brāli un tās saimes. Kad brālis dabuja zināt kas noticies ar bagato džadžu ar viņa mīļoto brāli tad viņš tulīn lika sasaukt savus dinarjus un visus savus pisharjus un nedaudz apspriedies viņš lika sedlot savu lepno zirgu, ta ari dinarji un pisharji sedloja savus zirgus un kopā ar džadžu aizjāja uz nokauta džadža kroga pusi. Atjāja pie minēta kroga un kad džadžos bija atradis visu to ta ka pisharis viņam bija vēstījis un kad džadžus ieraudzija savu brāli nokautu un kopā ar visu saimi bedrē