Labots2016-12-17 19:24:18
Atšifrējumssāri peskīri šaimasa: romņasa te sāre čhavensa te šukarune čha ko kašt domardi te phandli, jov kerdžapes sāro sir mūlo te nadžindža so melel vago jov tekerel. Jov vilija pšeršo peskīre pšales jamatir vimordža les te uradža les an jek saunakaja te čhudža les ane truna. Posļi dova vilija sāre šaima te kerdža japat sir lesa ne kedi dojavja ke šukar čhaj, džadžos jach ano mišli te phendža, pe peskīre pisharjenge te dinarjenge: me mīre pšala podufinen te rakiren tumāre čhāvenge te sāre manusenge vaš da šukāre čhake so joi vikerdža peskīre šukasa peskīre dādeske te vāre būte mānušenge, podufinen feņu dova kerla džūli te lakīri šuk.

iemestu sievu, dēliem un skaisto brāļa meitu pie koka piesietu un nonāvētu. To visu redzēdams džadžus palika ka miris un neatjēdzās ko iesākt darīt. Tad džadžos visupirms no bēdres izņēma savu brāli to labi nomazgājis ņēma apģērbt viņu iekš darga terpa ar zeltu austu un tad lika viņu iekš skaista zārka. Pēc tam visu džadža saimi ta pat ka džadžu (note) novietoja. Bet kad bija kārte nākt pie džadžu skaistās meitas tad džadžus palika stāvot un noskatijies tad sacija saviem dinarjiem un pisharjiem: mani mīļie brāļi padomajiet un tad sakat saviem bērniem, draugiem un visiem citiem cilvēkiem, par šās slavenas skaistās manas brāļu meitas; ko viņa ar savu slaveno skaistumu un daiļako balsi ir padarijusi savam tēvam un daudz citiem cilvēkiem. To dara sieviete