Labots2016-12-17 19:47:15
Atšifrējumsane karčmakīri stedeļa ke jāg pishariske. Pošli gārūben, džadžos phendža peskīre pishariske: ne šun mo čhāvo so phenava tuke mang tu Davles pal mīre pšaleske jo jov tut kerdža barvaledīr mandir peskīre mištipnasa te nin peskīre jeke lavesa vilija pishārumastir te tu isan jek ane pisharjenge kon isi jake bahtalo sav tu isan, ne kana mesvenčinel tut Dēvel te tīre čhāven jo tuke kana isi mištipen pe čhāvenge, čhāvenge, feņu džin kana sir tu te džīves mištipnasa. Karčma te sāri phu saji isi vistruju karčma isi tīri te vaš nadur karčmatir isi tīro, sāre barvale džadžoskīre love te saunakai te sāre kučipena isi tīre, kin kana tuke pisharjen te dinarjen te jov feņu lensa lačo togi tuke džala mišto jone tut rakhena

pishārim pie ugunskura kroga stedelē. Pēc pabēdišanas džadžos sacija savam pishārim: nu klausies mans dēls ko teikšu tev, lūdz tu Dieva pēc mana brāļa, viņš tevi pataisija bagataku par manis ar savu milzīgo mantu un ari, ar savu vien vienīgo vārdu viņš tevi atsvabināja no pishāruma (tas ir no vērdzības). Redzi tu esi viens stārp pisharjiem, kurš ir tik laimīgs ka tu. Tad lai nu tevi svēti Dievs, tevi un tavus bērnus tagat tik zini ka ar mantu dzīvot. Krogs un visapkart krogam zeme pieder tev, visa bagata džadža nauda, zelts un dargumi pieder tev un taviem bērnu bērniem uz mužigiem laikiem. Tagad tikai pērc sev dinarjus un pishārjus, tad tikai apskaties kādus un ja esi jau nopircis tad esi ar viņiem labs un mīli viņus, viņi tevi sārgās un