Labots2016-12-17 20:17:48
AtšifrējumsLeskīro baro žaļuma so Jov bāro Dēvel isi žaļņo vaš grehviļo mānušenge te nabistirla honduma bogendir.
Pošļi dova džadžos phendža pishariske šun kana mo čhāvo tu kana džasa an mīre pšaleskīro šļados te an lesko mištipen, ne nabistir so nadūr tīri karčmatir isi veš te vis truju karčma isi felda te šun te nabistir so "veš isi kanensa, te felda jakhensa". Dova sāro pisharis halija so džadžos kamja do lavensa phenel, sobi razboiņiki nanodikhen te nanošunen te naperen opre ane nažakirdi brīža te noko narozmaren sāren kon isi ane karčma.
Pisharis gija ane karčma saji isis leske dīni mūle džadžostir.
Pīne hane te jau nāni mūle togi oščo kana dživena.

lielo žēlastību ka viņš ir žēlīgs grecīgiem cilvēkiem un neaizmirst nabāga vaidas.
Pēc tam džadžus sacija pishārim: klausies mans dēls tu tagad ieej mana bagata brāļa pēdās un iekš viņa bagātības, bet neaizmirsti ka aiz tava kroga ir netāļ mežš un vis apkārt krogum ir laukums, bet tagad klausies un neaismirsti ka: "mežs ir ar ausīm un laukums ar acīm". To visu pishāris saprata ko džadžus ar šiem vārdiem gribēja izteikt, ka laupītāji nenoklausās un nenoskatās un negaidītā brīdī neuzbrūk un akal nenogalina visus kas atrodās krogū.
Pishāris aizņēma savu gavajumu līdz ar krogu. Ēda, dzera un ja nav mirūši tad vel tagad dzīvo.