AtšifrējaNatalia Perkova
AtšifrējumsTeika ka saslima Bernherds Simanis. Ap 1913. gadu Vidzemē
Berharda Simaņa mātes māte Anna čigāni viņas (lamāja) saukaja [saukāja] par Anuļu.

so kerdžapes čhāvesa. Zagīne vistruju tikne, bāre, phure te terne, ne nijek niso butir naphendža, sir fenu, vai Davlale! daj leskīri

124

Ane Vidzema ke 1913. berš, umbladija Anuļa Bernherdoskīri Simaniskīri māmi dake dai ano veš. Joi, Anuļa isis sārensa bibahtali, la nikon na iedikhelas druh lakīre hinde buča. Isamas tele dīne an do veš kai umblandija anuļa. An jek dīves Bernhardos ližidža po kaš phagirel zari ne jake so kašt nadūr jāgatir dova sāre dikhle, so feņu jov resčapes ko zakirnīno sav to šnūros, zaras leskīre vasta kerdepen pšire te jov piro šēro piri men peija telle. Zauhle dikhen
***
Vidzemē pie 1913. gada pakārās mežā Bernhard Simaņa mātes māte Anna kuru saukaja [saukāja] - Anuļu. Anuļa bija ļoti nesaderīga ar citiem, caur ko viņu citi neieredzēja un alaž [allaž] bija ļauna.
Bijam nojūgūši taj [bijām nojūguši tai] mežā, kura [kurā] Anula bija pakārusēs. Viena [vienā] dienā Bernherds uzlīda kokā atlaust [atlauzt] sausos zarus. Koks bija tuvu pie nometnes ta [tā] ka visi no nometnes varēja visu redzēt. Koka karajās [kokā karājās] kāds sapuvis striķis un tik līdz ko Bernherds pie striķi skārās, viņam rokas palika brīvas un vairs nevarēja ko darīt, rokas bija vaļā no zara un zēns