Labots2019-05-03 15:42:58
Atšifrējumsvār so: Čhāvo togi lija phenel so nadarla ni vaš periben ni vaš zamārībenpes ne darla vašo šnūros sav umblandijapes po kašt. Līne togi dikhen sav do šnūros. Perindoi telle kaštestir jov pāš do šnurostir radža telle (Kamle) Kamle vār šnūros len opre, ne čhāvore namukša te džan paše. Jov trādija sāren krig te phendža: "so feņu uhtildžoman ko šnūros zaras mīre vasta pēne pšīre te uže naštandijom mīre vastensa niso kērav, vašo dova so mīre vasta isis mūle", vašo dova načhalaven nikon šnūros. Togi līne rakiren sav do šnūros te kaj jov lačapes po kašt. Togi bībi Bernhardoskīri phendža romenge so peda šnūros umblandija Anuļa, Bernhardoskīri māmi te dava isi do kašt

par kaut ko cita. Zēns tad sacīja ka nebaidās ne par krišanu ne ari ka sasities bet baidās no tās saites kura karājās uz koka. Ņema tad to saites gabalu kurš bija nokritis no koka. Krisdams no koka labu gabalu bija atravis no saites, daži gribeja šņoru pacelt un apskatīties bet zēns nevēlēja ķerties pie saites, un sacija: tiko biju pieķēries pie šās saites tulīn man rokas palika vaļa un es ar rokam vairs nevarēju nepakustēt par to ka manas rokas bija ka mirūšas, tad tada ziņa neaizkariet saiti. Tad čig. sāka runāt sava stārpā, ka stā par saiti un kur tāda radusēs uz koka. Tad Bernharda Simaņa tanti sacija šī saiti ir ta uz kuras pakārās Anuļa, un šis ir tas koks pie ka viņa pakārās. Tad visi čigāni