KolekcijaPadures pamatskolas vākums
Atšifrēja anette

Apkar [apkārt] jauni puiši.
Zobus vien klabināja.

Līze Balodis. Rožkalnos. Padures pag. gadi 77. Kuldīgas apriņķī.

52 Muižu kalpu klaušās.
Kad vel nebija Liepajas, Aizputes dzelzceļš, tad no Ēdoles spirta dedzinātavas veda spirtu iekš koka vātēm uz Liepāju. Gan brauca no muižas, gan arī saimnieka pajūgi, gāja skaitā ap divdesmit pieci līdz trīsdesmits. Visiem pulkstens četros no rīta bija jābūt spirta dedzinātavā. Lai varētu uzlikt uz ratiem! Katrai vātej bija numurs un stopu skaits. Kad vāti uzvēla uz ratiem tad atzīmēja braucēja vardu un uzvārdu un arī vātes nummurus [numurus]. Tas bija tāpēc lai uzmanīgi brauktu. Bet braucēja uzdevums bija lūkoties