KolekcijaPadures pamatskolas vākums
Atšifrēja anette
Labots 2016-09-13 13:49:52
Atšifrējums vai vāte ir tieši vesela, vai nav kāda sūce. Un jā gadījās kāda sūce tad tā bija japārbauda deģim. Un kam tāda bija tam bija vieglāk spirtu iegādāties. Tai vietā varēja droši ieurpt. Mazam uzbītim, tapiņam akmenini ko iedzīt šlanpītei un butelei vajadzēja būt klāt. Un drusciņ kādai krāsai vajadzēja ko uzsmērēt ieurptā vietā. Visas vātes spunda vietas bija aizlakotas. Ap pulkstens sešiem kad bija vezumi sakrauti tad sāka visi braukt. Pa tumsu braucot izklīda visi braucēji pa lielu gabalu viens no otra lai varētu dabūt spirtu. Jo pa dienu nevarēja spirtu nolaist tad visi redzēja. Nobraucot Liepājā pašiem bija spirts jāizpumpā no mucām. Mājās braucot vātes vairs nebija aizlakotas tad ielēja kādu spaini ūdeni mājā to ūdeni izlēja spainī tas bija šnabis. Bet ja to pienāca tad bija seši mēneši janosēd cietumā un paspēlēja arī savu vietu. Dažreiz ja tas līdzbraucējs bija pazīstams tad varēja drošāk rīkoties.

Pasakas
53.

237

Saimnieks un runcis.
Reiz kādam saimniekam bijis vecs runcis.Saimnieks tam runcim solījis dot muža maizi. Viņš to runci sviedis trīs reizes pa logu laucā bet runcis nāk atkal pakaļ. Saimnieks nezināja ko darīt ar viņu. Viņš vienu dienu domājis nest slicināt. Aiznesis runci pie dīķa bet runcis