KolekcijaPadures pamatskolas vākums
Atšifrēja LigaB
Atšifrējums

pakāris. Ienācejs paņem vīru un nes aprakt. Nones pakārto līdz bedri [bedrei] Pakārtais sāk runāt. Viņš saka kā tu mani no naves izglābi es tev līdzēšu tikt pār upi Es nokaušu savu zirgu un tu ielien zirga ribās, kad erglis nāks pēc barības tad viņš tevi pārnesīs pār upi. Pār trešo upi princeses vīrs tiek laimīgs pāri. Nu viņš iet meklēt. kur tā ledus jūra. Nu viņš nonāk pie ledus jūras staigā gar jūrmalu. Uz vienu reizi atlaižas ergls [ērglis] un saka kā tu manus bērnus nav sitis es tevi pārnesīs pār jūru Erglis saka sedies man mugurā es tevi pārnesīs. Erglis pārnesa viņu pārī nu viņš staigā gar jūrmalu un meklē ko ēst. Gar jūrmalu staigājot viņš satiek vērsi viņš grib ēst iekšā. Vērsis saka neēd mani es tev līdzešu. Nu viņš iet tālāk un satiek vīru viņš grib sist nost bet vīrs saka nesit mani es tev līdzešu. Princeses vīrs saka jā tu izveļ to akmeni kas tur jūrā kur tā sievas mīlestība tad tevi nesitīšu. Vīrs jūrā iekšā un izveļ akmeni. Bet viņš domā kur mans vērsis, vērsis tūliņ no ūdens ārā un pāknieb [pārkniebj] akmeni un iskrien [izskrien] pīle. Viņš saka kur mans suns. Suns klāt un nu noķer pīli. Viņš paplēš pīli un dabū to olu. Nu viņš iet uz pilsētu un staigā labu laiku. Viņš redz to aniņu ko princese paravusi līdz