KolekcijaPadures pamatskolas vākums
Atšifrēja VaBaiba

10. Neskaties pušeļ no cepures.

11. Kas ar gudru draudzejas, tas arī pats taps gudrs.
12. [Cilvēkiem ir vienreiz mirt un pēc šo ta sodība]
Tautas arstniecība.

13. Cūkas aste. Vēdr [Vēder] sāpem. Aug malaina meža malas. Zied ap Jāņiem. Balti siki ziediņi ed sažavetus sarīva [sarīvē] un ar cukuru.

278

14. Pētersaknīte. Vēderu sapem. Aug malainas atmatas. Zied ap Jāņiem. Ziedi zlas [zilas] bauziņas. Ed saknīti sažavētu un zaļu jeb sazave tējā.

279

15. Retej saknīte. Visada veida. Aug kudrainas grāvu malas Zied no maija līdz rudenim. Ziedi siki delteni [dzelteni] ziediņi Ed sažave ar cukuru un tēja.

280

16. Vēžu kakliņi zied pa jaņiem roza valites aug ne visai sausa vietā. Eams [Ēdams] ta pat ka ieprieksej (Zied pa Jāniem).

281

Bezdelig actiņas. Miegām. Zied tikai maija. roza-lila [lillā] ziediņiem. Aug ganiklas. Dzer ar teju.

282

18. Tauk podini. Visāda veida. Zied tikai maija detenas [dzeltenas ] lapiņas ieaugušas zeme. Gaiši lila  ziedi