KolekcijaPadures pamatskolas vākums
Atšifrēja VaBaiba

23. Linus vajaga sēt tādā dienā kad uzsnīgdzis [uzsnidzis] pirmais sniegs.

24. Bēres nevaijaga sukat matus, kur guļ līķis. Tad lien utas pa drebu virsu.
25. [Kas kažoku lāpa tas ilgu mužu dzivo. Kas titavas tas driz mirst.]
Nostasti.

26. Begžģu meža bija apmetušies čigani. Čigaņi laiž muižas lukos zirgus. Barons liek vagaram čigani tiesat. Vagars atved čiganu pie Barona un tiesa arī baronam grības kaut ko. Barons teic. "Samaksa dabusi zirgu" Čigans redz kā slikti bus saka uz Baronu "Stav tu klus putn biedekl, kad cienīgs runa. Tad tev nav brīv runāt." Kungs dusmas adod zirgu un noteic. "Ņemi savu zirgu un ej kur nācis

291

27. Biržu pagasta Nuģu mājās viens žīds ilgi stavējis. Saimnieks palicis dusmīgs un licis puišiem zirgu izjugt. Ilksis izbast [izbāzt] caur žoga un zirgu iejugs zirgu otrpus žoga ar galvu pret žogu. Židam bijis jaludzas saimnieka lai iet izpestit. No ta laika žids ari vairs nav braucis.

292

28. Vecos laikos VectevAndrejs gājis šaut lapsas. Tolaik lapšu ādas bijušas dikti dorgas [dārgas]. Viņš nošavis zaķi un piešujusi laps asti. Un pardevis židam