AtšifrējaRoberts
Labots2018-04-03 13:57:31
AtšifrējumsKad dēls jau bija paaudzies izstāstījuši, ka viņš bijis apsolīts velnam. Jānis tūlīt jem kājas par pleciem un iet uz elli. Te uzsauc kaut velns ceļu parādītu. Velns klāt, ko došot, ka ceļu parādīšot. Ko nu es došu, iešu tev līdz uz elli par puis. Labi nāc. Velns uzdot, ka rītu tev jāapkopj viena melna govs. Jānis priecīgs ieiet pie meitas. Nu Jān ko tad velns tev uzdeva izdarīt. Pavisam viegls darbs, jāapkop viena govs. Vai dieviņ līdz tu vienu klēpi būs ielicis un ies pēc otra viņa jau būs apēdusi. Nu labi es zinu. Paņem divus tapus un aizeji pie govs un drāzi, kad viņa prasa priekš kam tu taisi, pateici kā aizbāzī viņai abus galus. Ja un Jānis to izdarīja. Velns iesauc Jāni pie sevis un prasa vai padarīji, ko teicu. Ja. kam tā gudrība bija tava vai kad cita. Tā nav ne mana ne tava tā dieva gudrība. Otra diena uzdod ganīt teļu. Tagad Jānis ir nobēdājies. Meita atkal prasa, ko nu tev uzdeva. Nu uzdeva teļu ganīt. Kas tad tur, paņem saitu piesien pie teļa kājas un pie savas. Jānis tā izdarīja. Velns atkal prasa vai padarīji, ko teicu; ja . Treša diena uzdod krāsns kurināt. Jānis pavisam priecīgs ieiet pie meitas. Nu ko tev uzdeva darīt. Ko uzdeva, vienu krāsns jāizkurina. Vai dieniņ, tur mūs abus sadedzinās. Es zinu, ieej kūtī, nokauj to teļ ko tu ganīji un smadzenes noliksim uz dēles ie krāsns. Uzpļausim
KolekcijaPadures pamatskolas vākums