KolekcijaKrišjāņu pamatskolas vākums
Atšifrēja indriksone
Labots 2016-04-29 15:16:04
Atšifrējums savām mājam. Un kad viņi aizgāja, tad Sarkangalvīte pavērās āra un redzēja ka ceļš pa kuŗu viņi aizgāja, bija nokaisīts ar baltām pupām. Kādu svēdienu [svētdienu] viņa apvilka savas labākās drēbes, un izgāja no svām mājām. Viņa gāja pa baltām pupām nokaisīto celiņu, līdz nogāja lielā mežā, apkārt mežam bija laukums un visapkārt tam mežš [mežs]. Meža vidū bija liela akmeņu māja. Sarkangalvīte iegāja vienā istabā tur bija virtuve. Iegāja otrā kambarī tur bija gultas un to piederumi, te bija guļamistaba. Iegāja trešā kambarī tur bija ēdamistaba. Tur stāvēja lili [lieli] skapji kuŗos uzglabā traukus. Sarkangalvīte iegāja arī nākošā kambarī tur bija miroņu galavas
kausi rokas kauli un vispārīgi daudz lielu un mazu cilvēka kaulu. Tur stāvēja arī viena gulta. Sarkangalvīte palīda zem tās, jo tai palika bail. Vakarā pārgāja visi trīs laupītāji mājās. Pēkšņi Sarkangalvīte iekāsējās. Viens no laupītājiem sacīja tur peles ložņa!. Bet otrs norādams to sacīja ko tu muldi!. Bet atkal pirmais laupītājs