KolekcijaKrišjāņu pamatskolas vākums
Atšifrēja Karinchko
Labots 2016-02-29 16:31:33
Atšifrējums sacīja, Patiešām tur kaut kas ir. Bet viņi sāka strīdēties, cikmēr trešais laupītājs teica: iededzināsim sveci un paskatīsamies. Viņš paņēma sveci iededzināja to, un paskatījās zem gultas. Tur viņi ieraudzīja Sarkangalvīti, izvilka to no gultas apakšas un aizveda pie sola. Viņi paņēma cirvjus un nažus, sāka cirst pirkstus kāju un roku nost. No viena pirksta nokrita dargakmeņiem rotāts gredzens, un pavēlas zem gultas. Viens no laupītājiem sacīja: vajag paskatītes [paskatīties] zem gultas tur kaut kas pakrita!. Bet otrs laupītājs atbildēja: rīt pie gaismas to mēs atradīsim.