KolekcijaKrišjāņu pamatskolas vākums
Atšifrēja Kristine

Kara vira Lukšana [Lūgšana]
Tevs musu Rīga lai top vinas vards. Lai jums tas biskvitu un konzervu [konservu] bundžas, Tavs prats lai notik pie šautenis stavot, Musu dinieškas [dienišķos] kapostus dod ēst mums šōdien, un piedod muns [mums] bez (kartā) kartās telpas slauciet. Ka mes piedod (mums) saviem banku licejim [licējiem]. Bet neived [neieved] mums iekš kardienašānas [kārdināšanas] Jā es šnaba un balt maizes nesu [neesmu] ēdis atpesti mums no tas škiršanas ja tev pieder ta disciplinas vara un ta klaķa likšana. Mužigi mužam pus- otra gada ameņ.

B Ločmeļs