KolekcijaValkas 1. pamatskolas vākums
Atšifrēja anna_lanka
Atšifrējums A.god. Bērzkalnes jaunkundze.

Nosūtu Jums vienas nepilnas stundas darba rezultātu paraugam. Kaut kā jauna vai oriģinala mūsu daiņās gan nav - ir tikai tās pašas vispār pazīstamās. Valkas apkārtnes daiņu pūrs, man liekas, nav visai smags, tas pats maz pētīts un maz pazīstams. Varbūt rūpīgi meklējot vēl kaut ko viņā varēsim atrast.
Jau agrāk mani skolēni ir uzrakstījuši dažas pasakas un vietu teikas. Nezinu tikai, kam viņas iesūtīt. Varbūt Jūs tik laipni būtu un mums dotu padomu šai lietā.
Arī kaŗa un bēgļu laika aprakstus (skolēnu) esmu vākusi, bet domāju, tiem vēl sobrīdi [šobrīdi] vēlnevar liela nozīme būt.

Austcienībā
H. Baune