0011-Pilskalnes-pamatskola-0028
AtšifrējaEmis

30,6. turp.

vies iztabas. Sunes saruc vis pa druskai, un skatas vis iz miroņa. Bet vēl visi mierā. Vienā reizē mironis cēlās no lāvas un skrēja da cilvēkiem. Tā bāba ar kriššanu no krāsnes nokrita. Tam laikam suns pretim mironim un nelaida miroņa virsū. Iz suna un sākā plēsties un kāmēr, sunis ar mironi plēsās, tāmēr vinas izbēga da kaiminiem. Kā atgāja no kaiminiem jau mirons gulēja pie slieksna. Un sunis jau bija ārā un mironam bija noraucs deguncs.
Nostast starbrīdī.
Sāka mums aicināt ceturtās klases mums uz kaušanos. Mes viri igājam kāpā [kopā] kam kauties ta vienam pazudus tupeļa ta meklēja un meklē bet nevar atrast. Izraka visu sniegu bet neatrad. To atrada pavasarī uz vics drza aizviestu.
KolekcijaPilskalnes pamatskolas vākums