KolekcijaPilskalnes pamatskolas vākums

iet sēt bet barenītis teica lai pagaidot līdz sejas pēdejai nedelei parko ta barenītes teica rēdzesim kā būs kad pies [paies] laiks. Un saimniek paklausēja barenīt un sēja beidzama sējas nedelē. Visim apkart nebija ko plaut bet barenīša saimnieks vēda uz šķuni vezumu pec vezum, un vēl nelīd viss sķunī nevienu gadu nebija bijis tik daudzi kā šogad. Un saimenieks teica ka viņš nekad nelais pojam. ali dzivojs pie viņa no tā laika saimenieks barenīti turēja ka padoma devēji. Vienu reizi saimnieka mazā meitine un ārts [ārsts] teica ka vinei ne kādas zales nelīdzēs un vinei jamirst. Bet barenītis aizgāja pie dīke un sauca kur kur kurr varde tulin tica lai paņem šos ašķus kas te aug dīkē un lai izvāra lai dot meitinei dzert, tā arī darīja kā bija teicis barenītis un meitiņa palika vesala. Bet barenītis bija par saimenieku. Vins visu to bija par gudrību mantojis.