AtšifrējaKristiana
Labots2016-03-02 23:16:31
Atšifrējumsnav apaļas. Lai atļauj viņam pādeijāt. Ko arī atļāvuši Pēteris stajies piegarvas kausu un stilbu kaulu apdreijāšanu. Kas vilcies ilgi. Vel redzems ka maz laika. Skubinajis Peteri drīzāk beikt. Bet Peteris atbildejis ka vienam darb par smagu. Sacījis lai Misiņ bardis pagriež dreiju. Ko arī Misiņbārdis darījis un sācis griezties lielā ātrumā. Takā No ratu celies vēš.  un ieravis Misiņ bardu ratā. Pa to laiku dziedajis gailis. Nozuda Vels ar visu kas tur bija. Tikai Misinbardis palika. Jo bardu nevarēja izraut. Viņš lūdzās Peteri lai laiž vaļa. Bet Peteris prasīj lai šis actaj istabu uz visiem laikiem.
2197 turp.                                                                                                   [12]

Ko Misiņ bardis apsolijis. Pēteris izgrieza bardu no rata. Misiņ bardis pazuda krasnī.
Ķēniņš atkal viņam prasa ka viņš  izgulejies ļoti labi un pastastīja, ka neķēris trokšņotāju. Bet tas ļoti lūdzies un apsolījis nekad vairs neatgriezties. Uz ko viņ palaidis vaļā. Ķēniņš izpildījis savu solījumu. Viņš aprecēja Ķēniņa meitu. Un tad tā sieva izmacijuse viņu drebet. Paņēma aukstu ūdeni ar mazam zivtiņam un to uzlēja tam virsū. Peteris teice brr brrr es salstu. Taga  iemacijas drebēt.
Stastijis Janis Feldmanis