Atšifrēja Kristiana
Atšifrējums Liepkalne 10 gadus veca.
2327.                                  71. Pameita un mātes meita.
Kādai mātei bija divas meitas pašas meita un pameita. Pašas meita bija slinka un izlutināta, pameita čakla. Pamāte pameitas nevarēja nemaz ieredzēt. Kādu dienu viņa izdzina to no mājām. Nabadzīte iegāja mežā  tur viņa iet, iet, kamēr nonāk pie ābeles. Ābele lūdzas, lai nopurinot ābolus. Pameita nopurina. Tālāk iedama meitiņa ieraudzīja maizes ceplis. Tas lūdzās, lai izvelkot maizi, jo tā esot jau izcepusi. Pameita izvelk , beidzot viņa nonāk kādā mazā mājiņā kur dzīvoja vecenīte.Pameita paliek pie vecenītes un kalpo tai čakli. Pēc kāda laika viņa vēlas tikt mājās. Vecenīte to atlaiž arī pavada līdz dzelzs vārtiem te sāk līt zelta lietus un pameita nolīs vispāri ar zeltu. Pameita pārnāk mājās bagāta ar zeltu.