Labots 2016-05-03 16:58:31
Atšifrējums kā dzirnavu akmeņiem. Dēls tūlīt sacījis lai atnesot viņam maisu naudas, suns tūlīt aizgājis un atnesis naudu. Dēls palicis priecīgs ka viņam tik daudz naudas, tūlīt viņš aizgājis uz pilsētu kura turpat netālu bijusi. Tai pašā pilsētā dzīvojis arī ķēniņš. Dēls tūlīt nopircis priekš sevīm skaistu māju ar visu iekārtu. Gaŗām ejot ķēniņa mājai dēls redzējis, ka ķēniņam ir ļoti skaista meita. Tā kā senos laikos nav bijis šaujamo ieroču tad lai ķēniņa meitu kāds kam viņa iepatīkas, nenozagtu tad viņa iezslēgta [ieslēgta] aiz restem un pie durvīm stāvējuši sargi kas apsargājuši dienu un nakti. Dēls domajis vaj [vai] nevarētu nozagt ķēniņa meitu un vakarā ielīdis pilī un gribējis meitu nozagt, bet sargi viņu noķēruši un ielikuši cietumā. Nākošā dienā ķēniņš pavēlējis lai nocērt viņam galvu. Dēls šķiltavas nebij līdz paņēmis un kad bij pienests jau pie soda vietas lūdzis ķēniņu, lai pirms nāves
 (Turpinājums nākošā lapā)