KolekcijaBuramo vārdu krājums
Atšifrēja MaigaJankevica
Atšifrējums mēnesis [mēness], sakaltis, ka veca purva niedre  9 reizes Amen  jeb  9 reizes jārunā.

Zobu sāpēm.
Zobu sāpes uguns flusa [plusa], zobu tārpi, melnas baltas rozes, visas flusas [plusas]! Jēzus vārdā, kā vecs mēnes [mēness] sakalsti, ka purvas [purva] niedra izdilsti, ka mirons  Amen: Augstais Dievs, stāvi tu man klāt, iekš vārda Dieva Tā tēva, Dieva Tā Dēla, Dieva Tā Svēta gaŗa  Amen.

4150

Galvas sāpēm.
Tāvām galvas sāpēm vajaga pazust, ka koku lapām, ka rasa no zales nozūd, ka līķis kapā satrūd, iekš tā vārda, Dieva Tā Tēva, Dieva Tā Dēla un Dieva Tā Svētā gaŗa  Amen.

4151

Krūšu sāpēm.
Jēzus dzīvība sirdi, Jēzus dzīvība sirdī, šī krūšu dzīsla sirgst /Kristus/ krūšu sāpes, ka ari visas sāpes lai izdilst, ka vecs mēnes [mēness], lai kalst, ka purva niedra, lai izdēd ka vecs mirons U U U A A A. Dievs augstais stāvi tu pats klāt.